Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privť initiatief
en is niet de officiŽle
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Maya De Bij brengt verdwaalde kinderen terug...

De reddingsdiensten IKWV, de provincie West-Vlaanderen en Westtoer realiseren een nieuw initiatief om de veiligheid van de kinderen op strand en dijk te garanderen. Betrokken organisaties investeren in de aanmaak van 300.000 nieuwe armbandjes. De reddingsdiensten, EHBO posten en gemeentelijke diensten staan in voor de gratis verdeling van de armbandjes die de naam 'Vlug Terug' krijgen.

De kustgemeenten, Westtoer en IKWV hebben geen consensus bereikt met de firma Media Consulting van de heer Dominiek Vervaecke. Een aantal kustgemeenten zijn niet langer bereid om de verdwaalpalen te plaatsen nu de heer Vervaecke een financiŽle bijdrage eist, wat niet voorzien is in de concessieovereenkomsten. Daarom stopt IKWV vanaf dit seizoen de samenwerking met Media Consulting en schrapt ze de verdeling van de vroegere anti-verdwaalarmbandjes via de reddersposten.

"Voor ons primeert de veiligheid", zegt Johnny Devey, voorzitter van IKWV. "Het bedrijf achter de verdwaalpalen en de armbandjes krijgt de financiering ervan niet rond. Daarenboven rijzen er bij bepaalde kustgemeenten al langer vragen over het nut van de palen. Er moest een uniforme noodoplossing komen."

Alle kustgemeenten nemen deel aan dit nieuwe initiatief met uitzondering van de stad Blankenberge die via een pilootproject een alternatief systeem wil uittesten.

Blankenberge doet voor haar project beroep op Studio 100, Dag Allemaal en Ethias.

Schepen van Strandreddingsdienst, BjŲrn Prasse:

"We zijn reeds een groot aantal jaren op zoek naar een alternatief voor de verdwaalpalen die bijna niet te onderscheiden zijn op het strand tussen de grote kleurenmassa.

Ook voor de huidige armbandjes is er zo goed als geen interesse bij de strandtoeristen, amper vijf procent van de kinderen draagt dit bandje."


Nu komt Blankenberge op de proppen met een nieuw systeem... een anti verdwaalbandje waar de kinderen zelf zullen om vragen...

"Het bandje moet gegeerd, modieus en praktisch zijn, we willen bereiken dat het kind zelf aan de mama of papa vraagt om het te mogen dragen. De keuze waarbij we op zoek gingen naar een partner voor ons pilootproject was dan ook vlug gemaakt, namelijk Studio 100 de belangrijkste speler op de markt die weet hoe ze kinderen tussen de 3 en 10 jaar kan bereiken.

De mensen van Studio 100 waren meteen enthousiast en verleenden hun volledige medewerking. Zij staan in voor de productiekosten en zullen de bandjes ook verdelen. Na overleg is het figuurtje 'Maya de Bij' naar voorgeschoven als gezicht van de campagne.

Het Rode Kruis die dit jaar 'Maya de Bij' gebruikte voor haar stickeractie zag de verkoop merkelijk stijgen in vergelijking met andere jaren... we zien dit alvast als een positief element en hopen dat het anti verdwaalbandje met Maya De Bij erop eveneens een succes zal worden"
, aldus Schepen BjŲrn Prasse.

Het Blankenbergs project kan alvast op de volledige steun rekenen van Child Focus en van Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen. De bandjes met een oplage van 250.000 stuks zullen niet enkel verdeeld worden op het strand door de strandredders, maar ook aan het treinstation, via Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en de Toeristische Dienst van de stad Blankenberge.

"We zullen ook de medewerking vragen aan de stranduitbaters en de lokale handelaars... we willen er echt in slagen om elk kind zo'n bandje te doen dragen", benadrukt BjŲrn Prasse.

Indien het pilootproject van de stad Blankenberge na de zomer positief geŽvalueerd wordt, bestaat de kans dat ook de andere kustgemeenten mee op deze kar springen. In het najaar van 2013 zal Westtoer in elk geval alle betrokken partijen samenbrengen om te onderzoeken welk uniform en efficiŽnt systeem best de belangen van de Kust kan dienen inzake veiligheid, onthaal en duiding.

Deel dit artikel...
Blankenberge-Online 17/05/2013© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be