Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privé initiatief
en is niet de officiële
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Tentoonstelling: Affiches uit de oude doosDe vrijwilligers van de heemkundige kring 'De Benne' zijn er opnieuw in geslaagd om een opmerkelijke tentoonstelling tot stand te brengen.

François Driessens en zijn team doken deze keer diep in de stadsarchieven op zoek naar uniek en waardevol materiaal om ons te verrassen met de expo 'Affiches uit de oude doos'.

Uit een collectie van meer dan tweeduizend stukken maakten ze een selectie van affiches die volgens hen speciaal de aandacht trokken... soms door een opmerkelijke tekst, dan weer door een in het oog springende foto of door een prachtig geïllustreerd ontwerp.

Om een zo gevarieerd mogelijke tentoonstelling te kunnen aanbieden wordt van de jaarlijkse Blankenbergse evenementen telkens één affiche getoond. De expo 'Affiches uit de oude doos' behandelt naast culturele evenmenten ook sportieve en toeristische gebeurtenissen.

De titel van de tentoonstelling doet zijn naam alle eer aan... zo zijn er heel wat affiches te bewonderen uit de vorige eeuw uit jaren '70 en '80. De oudste affiche is een vooroorlogs exemplaar van de toneelvoorstelling 'De zoon van de gehangene' die plaatsvond op woensdag 26 december 1906 in 'Ons Huis'.

In confrontatie met de oude affiches is er ook een wand waarop een selectie te zien is van hedendaagse affiches uit verschillende stadsdiensten opgemaakt in de nieuwe huisstijl van de stad...

De tentoonstelling in De Benne loopt van vrijdag 15 maart tot en met 12 mei 2013. De toegang is gratis !

Blankenberge-Online 15/03/2013© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be