Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privť initiatief
en is niet de officiŽle
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Derde editie van de Polderpatattenloop

De Atletiek Club Blankenberge organiseerde zondagnamiddag 30 september voor de derde keer een 'Polderpatattenloop'.

Onder een deugddoend herfstzonnetje vertrokken een 86-tal deelnemers de Uitkerkse Polders in. De atleten konden kiezen tussen een korte loop van 8,7 of de lange afstand van 14,8 kilometer.

In de polders kregen de lopers een stevige frisse wind op kop, maar dit belemmerde niemand om de finish te behalen.

Op de korte afstand kwam als eerste Dimitri Dejonckheere uit Lendelede over de streep gevolgd door onze stadsgenoot Brent Patteeuw, als derde finishte Sam Opsomer uit Kluisbergen.

Bij de vrouwen had de Blankenbergse Katrien Devos een ruime voorsprong op de tweede dame Jeannine Deschrijvere uit Oostende, Patty Puystjens uit Blankenberge behaalde als derde de finish. Lissewegenaar Gino Casier liep de 8,7 km uit met zijn peuter in de kinderwagen, beiden hadden veel plezier.

Stadsgenoot Patrick Danneels liep de lange afstand in iets meer dan 55 minuten aan een gemiddelde snelheid van 16 km per uur, de ACB-atleet was dan ook onklopbaar. Als tweede kwam Martin Desmedt uit Bredene over de eindstreep gevolgd door Blankenbergenaar Bruno Tillemans de looppartner van Patrick, winnaar van de Polderpatattenloop 2012.

Zoals in de lijn der verwachting finishte Nicole Vermeersch uit Blankenberge als eerste bij de dames. Na enige tijd kwam Heidi De Winter uit Keerberge als tweede en Aynes Fabienne uit Doornik als derde aan op de lange afstand.

Alle deelnemers van de Polderpatattenloop kregen zoals verwacht een zakje van 2,5kg polderaardappelen, een appel en een energy drankje. De eerste drie mannen en vrouwen van elke afstand ontvingen van de organisatie een mooie beker en een rijk gevulde fruitmand.

Zoals telkens werd de loop voorafgegaan door de Scholenveldloop die wordt ingericht door de Sportdienst van de stad Blankenberge. In acht reeksen werden loopwedstrijden gehouden voor jongens en meisjes, onderverdeeld in vier leeftijdscategorieŽn. De Scholenveldloop kan telkens op heel wat belangstelling rekenen, niet minder dan 180 leerlingen uit alle Blankenbergse scholen namen eraan deel.

Blankenberge-Online 01/10/2012© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be