Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privť initiatief
en is niet de officiŽle
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Marleen Pyckavet exposeert in Lissewege

Stadsgenote Marleen Pyckavet (Maryck), exposeert van donderdag 16 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2012 in Lissewege. De tentoonstelling vindt plaats in de prachtig gerestaureerde 18de eeuwse woning Kunsthuys 'Den Engel' gelegen op het pitoreske marktplein van het Witte Polderdorp.

Marleen Pyckavet is autodidacte en werkt vaak experimenteel, met de ingeving van het moment waardoor er een grote diversiteit bestaat in haar werken.

Haar creaties worden vaak bestempeld als 'exentriek', 'speciaal' en met een 'psychologische diepgang'.

Van jongsaf wordt ze gepassioneerd door natuurlijke materialen zoals hout, klei en pigmenten, waardoor haar liefde voor het patineren is ontstaan. De creatie 'Hartless' is daar het resultaat van, een mannelijke buste in chamotte klei, en achteraf gepatineerd.

Haar nieuwe werken bestaan grotendeels uit recuperatiemateriaal en zuiver pigment. Het geeft haar een grote voldoening iets nieuws te creeeren uit het niets, het verlorene.

Naast het schilderen en beeldende kunst, schrijft Marleen ook gedichten en one-liners.

De expositie in Kunsthuys 'Den Engel', gelegen in de Walram Romboudtstraat 19 te Lissewege loopt nog tot en met 31 augustus 2012. Dagelijks doorlopend open van 10 tot 19 uur. Gratis toegang.

Blankenberge-Online 23/08/2012© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be