Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privé initiatief
en is niet de officiële
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


50 jaar Atletiek Club Blankenberge

De Atletiek Club Blankenberge bestaat 50 jaar. Vrijdag 8 oktober werden het bestuur en de leden van de club uitgenodigd voor een receptie op het Stadhuis.

De club, ontstaan onder impuls van de voetbalclub Koninklijke Sportvereniging Blankenberge, werd boven de doopvont gehouden op 22 december 1960 in het hotel 'Pullman' op het Stationsplein.

De stichters die het eerste bestuur vormden waren onder voorzitterschap van André Bossuyt, de toenmalige onderpastoor Halsberghe, apotheker Vileyn, Marcel Marmenout, toenmalig schepen van sport Boute, Pierre Staelens, Ignace Dumon, Wies Peeters, August van Heetvelde, Walter Horseele en Valentin Byl.

ACB schrijft geschiedenis

Onder impuls van de onvermoeibare voorzitter André Bossuyt werden door de beginjaren heel wat grenzen verlegd. In 1962 vond de eerste Interscholencross plaats, deze werd gelopen rond de toenmalige spuikom.

Een jaar later werd op het oude voetbalveld van KSVB een internationale cross over 10 km georganiseerd met strobalen en grachten als hindernissen. Deze wedstrijd, waaraan namen uit de wereldtop maar ook onze eigen Gaston Roelandts deelnamen, werd gedurende meerdere jaren rechtstreeks uitgezonden door de BRT en becommentarieerd door Roger Moens en Daniel Mortier.

In de zomer van 1967 werd naar aanleiding van een nieuw sportcomplex met bijhorende piste 'De Nacht der Vedetten' ingericht. Tot in het jaar 1977, de laatste editie van deze internationale meeting kon men telkens rekenen op een 5.000-tal toeschouwers en heel wat mediabelangstelling.

Na die periode stond het atletiekleven in Blankenberge een tweetal jaar op een laag pitje. maar onder het nieuwe voorzitterschap van Robert Tosca werd naast een jaarlijkse scholencross, stratenloop in samenwerking met het politiekorps de 1ste Europese halve marathon georganiseerd.

In 1986 toen Eric Decuyper voorzitter werd veranderde ACB in Atletiekvereniging Blankenberge. Echter na een periode van vijf jaar zonder noemenswaardige hoogtepunten hield de club het voor bekeken en werd de clubkas met 104.000 Bfr. overgedragen aan de stadskas.

Enkele maanden later in 1992 ging de Blankenbergse Omnisportvereniging van start met een 50-tal leden voor een periode van amper twee jaar. Ondertussen zijn we toe aan de huidige Atletiek Club Blankenberge, die sinds 2004 onder het voorzitterschap staat van Johan Bauwens. En zo is de cirkel rond.

De Atletiek Club Blankenberge, den ACB in de volksmond, telt momenteel een 120-tal leden. Ze organiseert in Blankenberge jaarlijks in de maand juli een Noordzee Strand- en Duinenloop en in september de Polderpatattenloop. Daarnaast is er ook de 'Run for Fun' een groepstraining een aangepast trainingsschema van 10 weken voor mensen die iets aan hun conditie willen doen.

Meer info over de Atletiek Club Blankenberge op: www.acb-vzw.be

Plaats een link naar deze pagina op je Facebook


Blankenberge-Online 12/10/2010© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be