Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privé initiatief
en is niet de officiële
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Jongerenuitwisseling Minamiboso - Blankenberge

Van 12 tot en met 20 augustus verblijven voor de twaalfde maal een viertal Japanse jongeren en hun twee begeleiders in Blankenberge.

Ze logeren gedurende hun bezoek aan ons land bij Blankenbergse gastgezinnen. Dit gebeurt in het kader van het jongeren uitwisselingproject tussen onze Japanse zusterstad Minamiboso en Blankenberge.

Tijdens hun verblijf zullen ze kennis kunnen maken met onze cultuur, levenswijze, historische en geografische bezienswaardigheden.

Naast een rondleiding in Blankenberge staan er onder meer ook uitstappen op het programma naar Brugge, Antwerpen en Brussel.

Van 21 tot en met 28 augustus bezoeken zeven Blankenbergse
jongeren met twee begeleiders het land van de rijzende zon.

Luc Henau, voorzitter Tweedaagse:

"Beide landen hebben een verschillende ontwikkeling gekend, andere levensgewoonten en cultuur ontwikkeld. Dit kunnen verkennen kan alleen maar verrijkend zijn en mensen dichter bij elkaar brengen."

Sommigen vragen zich af waarom een wandelorganisatie zoals de Tweedaagse zich in een dergelijk project engageert. Het antwoord is éénvoudig zegt de voorzitter van de vriendenkring Minamiboso - Blankenberge, Pol Gheysen... "Beide projecten met name de tweedaagse wandeling en het jongerenuitwisselingsproject, hebben dezelfde doelstelling namelijk de volkeren dichterbij elkaar brengen zodat ze elkaar leren appreciëren en erkennen."

Op vrijdag 13 augustus werden de Japanse gasten in traditionele kledij, de gastgezinnen, de Blankenbergse jongeren die Japan zullen bezoeken en de bestuursleden van de Tweedaagse Voettocht op het Stadhuis ontvangen.


Blankenberge-Online 14/08/2010© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be