Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privť initiatief
en is niet de officiŽle
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Bedevaart naar Meetkerke

De zondag na Onze Lieve Heer Hemelvaart verzamelden in Blankenberge een aantal gelovigen om zes uur 's ochtends aan het visserskerkje Sint-Antonius.

Zoals elk jaar vertrokken ze op bedevaart naar Meetkerke, waar hen na 12 kilometer stappen een stevig ontbijt te wachten stond.

Om 10 uur volgden ze een plechtige eucharistieviering voorgegaan door de deken Lieven Soetaert van Blankenberge en pastoor Freddy Saelens van Meetkerke.

Traditiegetrouw werd na de mis het pronkstuk van de Meetkerkse kerk, het Onze Lieve Vrouwbeeld, rondgedragen door het dorp.

Volgens een eeuwenoude visserslegende zou het beeld opgevist zijn uit de zee te Blankenberge. Nadat het in de kerk van Uitkerke en Vlissegem werd geplaatst, vond men het telkens opnieuw aan het strand. Men bond het beeld vast op een jonge ezel en stuurde die de polders in. Het dier liep tot in Meetkerke waar het bleef staan aan de deur van de kerk.


Blankenberge-Online 17/05/2010© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be