Berichtgeving uit Blankenberge
Wapenschild Blankenberge Blankenberge-Online
is een privé initiatief
en is niet de officiële
website van de stad
Blankenberge
foto van de week
site instellingen
 instellen als startpagina
 bij favorieten plaatsen
 deze website aanbevelen
colofon
redactie


Vakantiezorg heet voortaan Speelberge

De Stedelijke Speelpleinwerking Vakantiezorg Blankenberge
heeft sinds kort een nieuwe naam en een nieuw logo.

Coördinator, Joyce Maene, wil daarmee een nieuwe uitstraling geven en meer dynamiek brengen in de speelpleinwerking.

In de zoektocht naar een nieuwe naam en een nieuw logo, is in 2009 in samenwerking met de Jeugddienst een wedstrijd uitgeschreven voor de leerlingen van het vierde tot het zesde leerjaar van alle Blankenbergse scholen.

In totaal kwamen een 250-tal prachtige tekeningen binnen met leuke maar ook gekke namen.

Uiteindelijk is het speelse, kleurrijke en creatieve ontwerp van de 11-jarige Timon Konings uitgekozen. De naam 'Speelberge' met het bijhorend logo zal voortaan gebruikt worden voor de speelpleinwerking.

In aanwezigheid van het Stadsbestuur werd 'Speelberge' boven de doopvont gehouden op vrijdag 19 februari 2010 in zaal 'De Sportdoze'. Na de speech, van Schepen voor Jeugd, Pierre Bisschop, klonken de talrijke aanwezigen op de nieuwe naam en het nieuw logo van de Blankenbergse speelpleinwerking.


Ontstaan van de Blankenbergse Speelpleinwerking

De zomerwerking, ontstaan kort na de tweede wereldoorlog, heette vroeger in de volkmond 't VP, het Vakantie Patronaat. Ze kwam er op initiatief van de toenmalige beide onderwijsnetten, het Vrije Net en het Rijksonderwijs.

In die tijd waren er nog geen gebouwen en werden de kinderen opgevangen in tenten. In 1946 kreeg de toenmalige vakantiezorg haar betonnen gebouw op het strand.

Later werd de werking gecoördineerd door de Stad, waarvoor een raad van bestuur en een algemene vergadering werd ingesteld. Vanaf dit moment stond een directeur en een coördinator aan het hoofd van de speelpleinwerking.

Na contacten met de 'Vlaamse Dienst voor Speelpleinwerking' heeft men in 2008 een audit laten uitvoeren om de bestaande werking eens grondig te laten nazien. Ondertussen zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd en is de speelpleinwerking sedert één januari 2010 volledig ondergebracht bij de Jeugddienst.

Jaarlijks kan men rekenen op een 400 à 450 inschrijvingen. Tijdens de zomer komen dagelijks gemiddeld 220 kinderen naar de speelpleinwerking op het strand ter hoogte van de Vuurtoren. In de tussenvakanties, krokus-, paas-, herfst- en kerstverlof gaat de speelpleinwerking door in 'De Sportdoze' gelegen in de Groenestraat.

Voor meer info kunt u terecht bij:

De Jeugddienst - Van Monsstraat 19 te Blankenberge
Tel: 050/42 82 23 - E-mail: speelberge@blankenberge.be


Blankenberge-Online 19/02/2010© Tekst en afbeelding(en) mogen gebruikt worden mits ze een meerwaarde kunnen betekenen. Zomaar artikels overnemen in eigen website of blog is niet toegestaan. Bij twijfel neem contact op ! Bij gebruik steeds duidelijk bron (www.blankenberge-online.be) vermelden.
Heeft u een persbericht, interessant nieuws of weetjes die verband houden met onze stad...
stuur het door naar de redactie van Blankenberge-Online


Nieuws


deze webpagina is een onderdeel van
www.blankenberge-online.be